Риба запечена у фользі на вогнещі у польових умовах. Рибу середніх розмірів, масою 200-300 гр. чистимо від луски, і всередині, відрізаємо голову і хвіст, промиваємо. Велику рибу нарізаємо на шматки приблизно такої ж маси. Потім беремо сіль і перець і натираємо зсередини, можна поекспериментувати з різними приправами. Додаємо вершкового, оливкової або соняшникової олії, викладаємо на складений удвічі аркуш алюмінієвої фольги і загортаємо рибу у фольгу. Отримані згортки укладаємо в багаття на розжарене вугілля, через 5 - 6 хвилин перевертаємо, а ще через такий же час рибу виймаємо, вона готова.
Усім смачного!!!!!!!!!!!!!
Додано (12.04.2011, 10:15)
---------------------------------------------
Щука в гірчично яблочному соусі.
Зазвичай щуку смажать в маслі або запікають у духовці. Спробуйте приготувати свіжо спійману рибу з фруктами і пікантним соусом, як у наведеному нижче рецепті.
Спосіб приготування: Щуку промити, обсушити і випатрати. З голови і хвоста зварити бульйон. Порізати на шматочки.
Праворуч і ліворуч від хребта зробити надрізи. Посолити і поперчити, полити лимонним соком. У надрізи і всередину шматків помістити по одному листку щавлю. Обидві часточки накласти одна на одну, щоб вийшов як би рулетик. Кожен такий рулетик обернути тонким скибочкою сала і обв'язати нитками або скріпити зубочистками.
На вершковому маслі обсмажити шматки риби.
Приготування соусу: Яблуко очистити від шкірки, дрібно порізати. Цибулю дрібно нашаткувати.
Загасити цибулю з яблуком на вершковому маслі протягом 6 хвилин. Долити 1 / 8 гарячого рибного бульйону. Підмішати вершки і гірчицю, довести до кипіння. Соус посолити і поперчити. Половину нарізаного соломкою щавлю вмішати в соус.
Щука соус
Полити соусом рибу. Посипати щавлем. Смачного!
Додано (12.04.2011, 15:44)
---------------------------------------------
Карп у пиві.
Рецепт з чеської національної кухні. Готується тільки зі світлим неміцним пивом, яке надає рибі незвичайний смак. Якщо пиво темне і більш насиченого смаку, то воно може заглушити смак інших інгредієнтів.
Що знадобиться для приготування
Карпо середнього розміру
Дві столові ложки рослинної олії
Одна середня цибулина
Сік половинки лимона
50 грам вершкового масла
250 мл. світлого пива
Кмин
Сіль, чорний і червоний мелений перець за смаком
Приготування
Карпа почистити, випатрати, вимити, обсушити паперовим рушником. Розрізати на порційні шматки, посолити, приправити перцем, скропити пивом, закрити посуд харчовою плівкою і поставити в холодильник на годину маринуватися.
У сковорідці розігріти олію, злегка обсмажити нарізаний кільцями цибулю. Викласти на цибулю шматки риби і обсмажити з двох сторін до рум'яної скоринки. Потім влити в сковорідку залишився пиво, лимонний сік, додати кмин, червоний мелений перець, тушкувати на невеликому вогні під кришкою близько півгодини.
На блюдо покласти шматочки коропа. Сік, що залишився процідити, підігріти і розвести в ньому вершкове масло. Полити коропа соусом і подавати до столу. Гарніром може бути відварена картопля.
:yes: 
Додано (13.04.2011, 10:15)
---------------------------------------------
Солемо червону рибу!!!!!!!!!!!!!!!!!
Для цього потрібно мороженого лосося, форель, сьомгу.
Розморожуємо рибу звичайним шляхом (не в мікрохвильовці), знімаємо шкіру, видаляємо хребет, та видимі голочки (відрізаємо голову якщо є). Якщо риба невелика обмакуємо отримане філе в сіль повністю, якщо більше 25 см. розрізаємо на шматки. Складаємо шматки в глибоку тарілку, зверху накриваємо плоскою тарілкою і ставимо прес. (Для пресу можна взяти півлітрову банку наповнену водою). Через деякий час риба пустить сік. Зранку та ввечері всі шматки перевернути.
Через 3 доби можна їсти смакоту. За бажанням засолену рибу можна обмакнути в олію з коріандром.
Смачного!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додано (14.04.2011, 15:07)
---------------------------------------------
Карась в сметанному соусі
500 г риби, 100 г яблук, 70 г цибулі, 150 г сметани, сіль, цукор, лимон, 1 склянка молока.
Обробити варену рибу. Нарізати на шматки як оселедець. На годину помістити рибу в холодне молоко. На великій тертці натерти очищені яблука і цибулю. Все змішати з сіллю і цукром, з лимонним соком, додати сметану.
Шматочки риби викласти на тарілку і залити приготовленим сметанним соусом. Зверху можна прикрасити зеленню петрушки або селери.
