Не знаю, допоможе це комусь чи ні. Я роблю так, на коропа і на сазана. Варю перловку (2 кг., на вечір-ранок вистачає "позаочі"), до стану "зернистості " (вода йде і залишаються великі м'які зерна). У гарячу кашу додаю готову куплену у магазині хтояку полюбляє використовувати підкормку (КАРПУША)(0,5 кг.) і головку часнику (віддавіть часточки, як в салат). Поки приїдеш на водойму, суміш доходить, можна різати ножем. Ніякої мороки, замісів на березі. Карп і сазан пруть як чумні, правда всіх розмірів (від 150 гр.) Тут важливо вибрати місце, вгадати з крупняком.Додано (12.04.2011, 11:14)
---------------------------------------------
Кожен вид риби має свої смаки по відношенню до того чи іншого компоненту підгодовування. І це в не залежності від погоди, течії, пори року і рівня води. Проте відмічено, що є такі компоненти підгодовувань, які незалежно від водойми, пори року, температури води або ще яких-небудь чинників краще приманюють якийсь конкретний вид риби. З чим це пов'язано, абсолютно незрозуміло! Так, лящеві подобається пшоняна каша, мелена кукурудза і кукурудзяні панірувальні сухарі, "геркулес", толокно і яєчний порошок. У підгодовуванні для плотви обов'язково повинен бути присутнім соняшникова макуха, сухе молоко, аніс, "бісквіт" і цукор, і ще фенхель або чебрець. У підгодовуванні для коропа і карася повинні бути макуха, кукурудза, какао і арахіс (за європейськими правилами використання арахісу при лові коропа заборонено через те, що ця риба його дуже любить, але важко переварює і хворіє). Ці списки можна продовжувати, але суть не в цьому, а в тому, що смаки у різних видів риб різні. Те ж саме відноситься і до тварин компонентів підгодовувань. Більш того, смак риб змінюється і від їх розміру. Такі компоненти, як сухе молоко і яєчний порошок зазвичай ефективні при лові некрупної риби. Більш великі екземпляри воліють кукурудзу, картоплю і зерна злакових рослин. І це природно, згадайте про те, як малі діти на початку свого життя споживають найбільш прості для переробки продукти (молоко матері), і тільки лише із зростанням маси тіла починають споживати хліб, м'ясо та овочі.
Додано (12.04.2011, 11:17)
---------------------------------------------
Трохи про ароматичні принади-підгодовування. У той час коли вода стоїть прозора, застосування ароматичних приманок збільшує кількість клювань, тоді ж коли вода каламутна і в ній плаває багато дрібного "сміття" ефект від застосування ароматичних підгодовувань значно знижується. 
Додано (12.04.2011, 12:19)
---------------------------------------------
Ще один маленький рецепт прикормки для карпа:
Планіровочні сухарі білі 3 шт. по 400гр
стакан перловки розпареної
склянку геркулесу сухого
150гр мелених смажених насіннячок у міксері
100гр арахісу смаженого з лушпинням тертого в міксері.
Це прикормка тільки для любительського лову.
Як бачите живих компонентів немає так як дрібна риба збирається навкруги .
Ароматизаторів не треба - насіння зробить свою справу.
Додано (12.04.2011, 12:40)
---------------------------------------------
Не треба багато використовувати готових підгодовувань (це суто моя думка) По перше, термін давності.По друге, На весні, влітку, восени, температура води різна. Весна, осінь-вода холодна, сильні ароматизатори не використовуєм . Тому я роблю нейтральну прикорму для всього періоду річної рибалки. Основа: планіровочні сухарі, пшоняна каша приготовити я думаю не складно. (краще заливати крупу окропом, і готувати на маленькому вогні, хвилин 10. потім зняти, накрити і почекати до готовності. Пакетик насіння подрібнити на кавомолці. Пакетик ванільного цукру, і то не завжди (ваніль можна прямо в кашу) На водоймі все змішую (кашу, сухарі, насіння, землю якщо вода світла, (використовую кротовища ).Якщо є течія, додаю глину, щоб кулі ліпились густіші. В стоячій воді земля та пісок, для рихлості.
Можна додавати ще живий корм (мотиль,опариш,хробак) .
Додано (13.04.2011, 10:55)
---------------------------------------------
Рубані хробаки
В якості прикормки широко використовують рубаного хробака. Його своєрідний запах приваблює коропа, а також і інших риб. У більшості випадків запахи діють вибірково. Деяких коропових, наприклад, різкий часниковий або цибульний запах відлякує. Але якщо короп привчений до різкого запаху, то його можна притягти сиром, який, як відомо, має своєрідний, ні з чим не порівнянний запах і смак. Особливо специфічним запахом мають такі сорти, як "Рокфор" або "Камамбер".
І все ж таки повторюся ще раз, що найкращі результати дають рубані хробаки, яких можна змішати з землею чи глиною. Можна виготовити комбіновану кашу, змішавши рубаного хробака з тертим сиром, кашею,тістом або розпареним зерном.

Додано (13.04.2011, 10:59)
---------------------------------------------
На основі кукурудзяного борошна
А ось ще одна проста підкормка, яка приваблює коропа. Закип'ятіть воду в невеликій каструльці, обережно засипте в неї кукурудзяного борошна, стежачи за тим, щоб вона не підгоріла і не утворила грудок. Поки не вийде густа маса, продовжуйте додавати борошно. Потримайте приготовлену таким чином кашу у вовняній або ватяній ковдрі. Коли вона охолоне, її можна змішати з невеликою кількістю картопляного пюре. Можна додати для запаху трохи масла або анісу.
Така принада в воді розпадається на окремі частинки, що утворюють каламуть, яка свого часу приверне коропа. Використання каші у вигляді насадки також дає добрі результати, короп клює на неї часом не гірше, ніж на що-небудь інше, тільки для в'язкості до складу суміші необхідно додавати сполучні компоненти наприклад такі, як дитяче толокно.

Додано (13.04.2011, 11:04)
---------------------------------------------
Прикормка з опариша.
Влітку, коли корму у водоймі досить багато, можна скористатися підкормкою, заснованої на опаришу. Для цього в злегка зволожену підкормку, складену на основі рослинних кормів, треба додати деяку кількість роздавлених опарешів. Попередньо слід провести сортування опарешу, для чого їх опускають у воду. Лялечок, що залишилися на поверхні, слід викинути, а для прикормки і насадки взяти тих, які осіли на дно. Надівати опариш на гачок, треба стежити за тим, щоб вони не витікали
.
Додано (14.04.2011, 14:52)
---------------------------------------------
Прикормка для карася!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Пшоно - 1 частина
- мелене смажене насіння 1/2ч
- сухарі 2 шт
- щіпка ванілі
- цукор 1 ч. ложка
Зварити пшоно до готовності. Висипати гаряче пшоно в великий тазік (зручно замішувати) і поступово додавати насіння і цукор, помішуючи. Потім додати сухарі і ваніль. Сухарі попередньо замочити на 1 - 2 хв у воді.
Додано (14.04.2011, 14:58)
---------------------------------------------
Прикормка для карася на оснві сємочок.
Вони змішуються з іншими компонентами в наступній пропорції:
- мелене насіння (попередньо прожарене) - 100г
- Панірувальні сухарі (житні) - 100г
- сухі (не варені) вівсяні пластівці - 100г
- корм для риб (сухий) - 10г
- Цукровий пісок - 3г
- сухе молоко (порошок) - 100г
- ванілін - 1г
- глина - залежно від необхідної консистенції.
Тепер всі компоненти ретельно перемішуються, а на водоймі в них додається глина і вода. Потім скачуємо щільні кулі та закидаєм на місця лову (2-3 кулі). Попутно зауважу: глини знадобиться багато, а кормові кулі повинні бути щільними, щоб вони не розбивалися при ударі об воду.

Додано (24.04.2011, 10:01)
---------------------------------------------
Манка на гачку - рибка в садку...
Манку обожнюють такі риби як карась, плотва, лящ, карп, червонопірка і багато інших. Тому при поході на ловлю білої риби потрібно завжди брати з собою насадку приготовлену з манки.
"Манна бовтанка"
Для приготування цієї насадки нам знадобиться баночка, в якій ми безпосередньо будемо розводити "манну бовтанку", ложечка, манна крупа і вода з крана, а ще краще з водойми. Отже, насипаємо в баночку одну столову ложку манної крупи і заливаємо її водою до того рівня коли вода закриє на 3-4 міліметри манну крупу. Даємо відстоятися 30-50 хвилин, що б манка гарненько набрякла. Після чого починаємо перемішувати нашу консистенцію зворотною стороною чайної ложечки, довго і наполегливо, приблизно 15-20 хвилин, до такої міри поки не почнуть тягнутися пасьма "бовтанки" довжиною приблизно у 5-6 сантиметрів і не розриватися. От і все "манна бовтанка" готова.
Тепер нам знадобиться пластмасовий шприц 20 мл. Витягуємо поршень зі шприца і ложечкою заповнюємо шприц "манною бовтанкою". Вставляємо поршень у шприц і можна йти на рибалку. На риболовлі насиляємо, а точніше накручуємо бовтанку на гачок, видавлюючи її зі шприца. Все вищеописане можна приготувати безпосередньо на водоймі, а при відсутності шприца накручувати "бовтанку" на гачок дерев'янною палочкою...
Нюанси у приготуванні "манної бовтанки". Головне потрібно розмішати "манну бовтанку" до правильної консистенції, щоб вона не була не дуже м'яка і не дуже жорстка. Це прийде до вас з досвідом після 4-5 рибалок на цю насадку. Взагалі мною відмічено, що більш м'яка бовтанка краще працює, ніж більш жорстка, але вона гірше тримається на гачку. При лові риби на річці м'якша бовтанка погано тримається на гачку через вплив на неї течії. Риба просто не встигне клюнути на насадку, тому при ловлі на річці потрібно замішувати більш круту насадку. При лові на озерах можна використовувати бовтанку м'якше, вона буде краще працювати і приваджувати рибу. До речі ще продаються спеціальні гачки з пружинкою на ців'ї спеціально приготовані для лову на "манну бовтанку". Також багато риболовів додають у бовтанку аромазатори під потрібну рибу. Я даний метод не практикую. На просту "манну бовтанку" теж добре клює.
Промите тісто"Промите тісто"
Якщо про "манну бовтанку" не чув тільки лінивий, то про "промите тісто" знає далеко не кожен. Отже готуємо промите тісто. Почнемо все по порядку. Засипаємо до половини манною крупою стакан і додаємо води так, щоб вона повністю просочила крупу. Це дуже важливо, тому що нам необхідно буде зліпити з просоченої маси кулю. І так, водою наша крупа просякла, починаємо її місити до консистенції м'якого пластиліну. Ця операція займе 3-5 хв. Отримаємо напівфабрикат, який і буде служити основою для нашого тіста.
Тепер приступаємо до другого етапу. Відкриваємо кран з холодною водою і регулюємо напір так, щоб текла дуже тонка цівка води. Беремо наш напівфабрикат і починаємо вимішувати його під цим струменем води, при цьому з тіста вимивається крохмаль, а клейковина залишається. Готове тісто має бути схоже на використану жувальну гумку. Хочу звернути увагу ще на один момент: вимиваючи крохмаль і одночасно роблячи заміс необхідно добитися того, щоб у тісті не залишалися грудочки й зернята крупи, оскільки це буде ускладнювати насаджування принади на гачок.
У готове тісто можна додати ароматизатори. Ароматизатори інколи покращують, іноді погіршують клювання. Щодо кольору, то пробував
підфарбовувати червоним та жовтим харчовими барвниками. Колір тіста приємно радував око, але риба цього не оцінила. На жовте, або на червоне тісто риба ловилася гірше ніж на звичайне, хоча звичайно можливо так попав...
Добре насаджувати тісто наступним чином. Робиться кульку завбільшки з дві сірникові голівки, яку необхідно проколоти наскрізь гачком, і, відтягнувши один край кульки пальцями в тонку нитку, обмотуємо жало гачка. Ця операція займає лічені секунди.
Зберігати тісто необхідно в холодильнику, в герметичній тарі, трохи змастивши її водою. Перед вживанням розімніть тісто вологими руками. Ось ще одна порада: для того, щоб тісто було зручно поправляти і насаджувати на гачок, і щоб воно не липло до пальців, руки необхідно змочувати водою.